Kolmas venäläis-suomalainen metsähuippukokous järjestetään 25.10.2009 Pietarissa, tiedottaa Työ- ja elinkeinoministeriö. Tilaisuuden avaavat pääministerit Vladimir Putin ja Matti Vanhanen. Tilaisuuteen odotetaan yli 300 osallistujaa, joista suomalaisia olisi noin 130.

Metsähuippukokouksen tavoitteena on muodostaa maiden välille yhteinen kokonaisnäkemys metsäsektorin ja erityisesti metsäteollisuuden nykytilanteesta ja tavoitteista sekä kartoittaa toimenpiteet alan uuteen nousuun pääsemiseksi. Samalla määriteltäisiin tulevaisuuden yhteistyön lupaavimmat painopistealueet. Lisäksi pyritään kehittämään investointi-ilmastoa edelleen maiden metsäteollisuuden hyödyksi, toteaa kokouksen Suomen osapuolen puheenjohtaja, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

Suomen kannalta konkreettisena tavoitteena on parantaa suomalaisen metsä- ja puutuoteteollisuuden investointiedellytyksiä Venäjälle ja lisätä investointihalukkuutta poistamalla kaupan esteitä maiden välillä, linjaa Pekkarinen. Metsätalouden tehostaminen ja puun saatavuuden turvaaminen ovat perusedellytyksiä kaikille investoinneille, hän muistuttaa.

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö