Omakotitalojen rakennusmarkkinat Venäjällä ovat vasta muotoutumassa, kirjoittaa Ezhenedelnik lesopromyshlennika-lehti. Luoteis-Venäjän metsäteollisuusyritysten liiton tietojen mukaan Venäjällä otetaan vuosittain käyttöön noin 12 – 14 milj. m² verran pienkerrostalopinta-alaa, mikä on yli 40 % koko maan uudesta asuntokannasta.

Suurin osa tuontyyppisistä asuintaloista (80 % koko maan kattavista määristä) sijaitsee Keski-Venäjällä, Volgalla ja Etelä-Venäjällä. Uudesta asuntokannasta Keski-Venäjällä ja Volgan seuduilla 50 % on pienkerrostaloja, Etelä-Venäjällä vastaava luku on 75 %.

Tärkeimpiä seinämateriaaleja ovat tiili (noin 50 %) ja puu (noin 30 %). Näin ollen puisten pienkerrostalojen osuudeksi tulee 4,3 milj. m² vuodessa. Teollisen lauta- ja hirsitalotuotannon osuus koko puutalorakentamisesta on Valtiontilastokomitean mukaan hieman yli 1,5 %. Tilastotiedoista käy ilmi, että tehdasvalmisteisten puutalojen tuotannon osuus oli viime vuonna 65,8 tuhatta m² eli 56,7 % vähemmän kuin vuonna 2002.

Lähde: Ezhenedelnik lesopromyshlennika