Vuoden lähetessä loppuaan suuryritykset ovat intoutuneet kertomaan tulevien vuosien suunnitelmistaan ja investoinneista:

Ilim Pulp Enterprisen toimitusjohtajan Frank Gravesin mukaan yritys aikoo investoida liiketoimintansa kehittämiseen ensi vuonna 145 milj. dollaria, ilmoittaa uutispalvelu Lesprom.ru. Rahat menevät lähinnä Siperiassa sijaitsevien Bratskin ja Ust-Ilimskin sellutehtaiden modernisointiin. Ilim Pulpin investoinnit toimintansa kehittämiseen ovat olleet vuosi vuodelta selvässä nousussa: vuonna 2001 yritys investoi 7 milj. dollaria, vuonna 2002 – 22 milj. dollaria ja vuonna 2003 – 97 milj. dollaria.

Arkangelin sellu- ja paperitehdas puolestaan on allekirjoittanut tehtaan lehdistöpalvelun mukaan sopimuksen itävaltalaisen koneenrakennusyrityksen Voithin kanssa tehtaan kartonkikoneen uusimisesta. Uudistustyöt ajoittuvat elo-syyskuulle 2004. Voith on ollut jo aiemminkin mukana Arkangelin sellutehtaan koneiston uusinnassa.

Segezhan sellu- ja paperitehdas Karjalassa on panostanut vakavissaan tehtaan nykyaikaistamiseen ja onnistunut luomaan yrityksestä Venäjän johtavan voimapaperin ja paperisäkkien tuottajan. Tehtaan markkinointijohtajan Andrei Zasorinin mukaan 410 milj. dollarin investointisuunnitelmat saadaan päätökseen vuonna 2006, kun sellunkeiton (jatkuva keitto) laitteisto ja yksi paperikoneista uusitaan.

Lähteet: Lesprom.ru ja Arkangelin sellu- ja paperitehtaan lehdistöpalvelu