Swiss Krono Group on ilmoittanut pysäyttävänsä väliaikaisesti investointihankkeensa Permin alueella huonon taloudellisen tilanteen vuoksi, kirjoittaa Kommersant. OSB-levytehtaan rakentaminen piti aloittaa tänä vuonna, mutta hanke on toistaiseksi jäissä. Yritys on ostanut tehdastontin ja saanut rakennusluvat.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan tehtaan oli määrä käynnistyä 2016 keväällä. Suunniteltu tuotantokapasiteetti oli 600 000 kuutiometriä vuodessa, ja investointi yhteensä 10 miljardia ruplaa (143 milj. €, 1 €=70 RUB). Myöhemmin tehtaaseen oli määrä rakentaa lisäksi lastulevy- ja MDF-levylinja.

Swiss Krono Group rakensi Venäjälle puulevytehtaan vuonna 2002 Sharjan kaupunkiin Kostroman alueelle. Whatwoodin asiantuntijan Kirill Baranovin mukaan Permin investointisuunnitelman toteutumisesta oli epäilyksiä jo aikaisemmin sopimushankaluuksien ja lupamenettelyjen vaikeuksien vuoksi. Baranovin mukaan OSB-levyn tuonnissa Venäjälle oli viime vuonna viisinkertainen lasku. Kotimaiset tehtaat DOK Kalevala ja Kronospan Egorievsk ovat kuitenkin pystyneet kattamaan kysynnän.

Lähde: Kommersant

Aikaisemmin aiheesta: 18.03.2014 Swiss Krono Groupin Permin OSB-tehdas sai prioriteetti-investoinnin statuksen