Raute Oyj on saanut yhteensä yli 12 miljoonan euron arvoiset tilaukset OOO ”Ilim Bratsk DOK”:ilta Venäjältä, tiedottaa yhtiö. Tilauksiin sisältyy mm. kaksi Rauten uusimmalla teknologialla toteutettavaa sorvauslinjaa ja kaksi kuivauslinjaa, jotka toimitetaan Bratskin kaupunkiin Siperiaan vuoden 2011 loppuun mennessä.

OOO ”Ilim Bratsk DOK”:in vaneritehdas Bratskissa on Venäjällä suurin havuvanerin valmistaja ja ainoa, joka on keskittynyt havuvanerin tekemiseen. Bratskin vaneritehtaan vuosikapasiteetti on noin 200 000 kuutiometriä. Nyt tehtävä investointi on ensimmäinen vaihe tehtaan mittavasta modernisointisuunnitelmasta. Uusilla laitteilla korvataan tehtaan nykyinen viilutuotanto kokonaan.

Venäjä on maailman suurin koivuvanerin valmistusmaa. Suurten havupuuvarojen hyödyntäminen vanerin raaka-aineena sen sijaan on toistaiseksi ollut vähäistä. Nyt toteutettavan investoinnin myötä Bratskin tehtaan kilpailukyky ja kannattavuus tulevat nousemaan tasolle, jolla Raute uskoo havuvaneriteollisuuden kehityksen lähtevän liikkeelle laajemminkin Venäjällä.

Lähde: Raute