Pihkovan alueen metsäteollisuudenharjoittajien liiton johtaja Vasili Tshevidaevin mukaan puun vienti on lähes loppunut ulkomaisten ostajien puutteen vuoksi. Vuoden 2008 viimeisen vuosineljänneksestä alkaen puun kysyntä on vähentynyt niin ulkomailla kuin Venäjälläkin, millä on ollut varsin ikävä vaikutus puunkorjuuyritysten toimintaan. Venäjällä sellu- ja paperitehtaat ovat vähentäneet jalostustaan, kuitupuun kysyntä on pienentynyt ja lisäksi raaka-aineesta saa nyt 2 – 3 kertaa pienemmän hinnan.

Edellisellä kaudella Pihkovan alueen metsäteollisuusyritykset toimittivat Suomeen 198 000 kuutiota raakapuuta. Siitä suurin osa oli lehtikuitua (koivua 132 000, haapaa 17 000 kuutiota). Havupuuta toimitettiin 49 000 kuutiota. Pihkovan alueelta korjatusta puusta (1 milj. kuutiota) Suomeen vietiin 19 %.

Koko Venäjän alueella puunkorjuu on nyt tappiollista. Kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen puunkorjuumäärät Pihkovan alueella ovat lähes puolittuneet. Metsäteollisuusyritysten mukaan vain järeän havupuun korjuu on edelleen kannattavaa.

Lähde: Pihkovan alueen lisensointi- ja luonnonkäytön komitea