Mondi Business Paperin vuoden 2005 investointisuunnitelmassa mainitaan yhdeksi tärkeimmistä projekteista Syktyvkarin tehtaan tuotannon kehittäminen. Ympäristökuormituksen vähentämiseksi ja sellun laadun parantamiseksi valkaisu muunnetaan ilman alkuaineklooria tapahtuvaksi (ECF-valkaisu). Investoinnin suuruus on 23 miljoonaa euroa.

Lähde: Yhtiön tiedote

Sertifiointisuunnitelmia

Viitaten Syktyvkarin tehtaan toimitusjohtaja Rinat Starkovin antamiin tietohin Bumprom.ru –portaali kirjoittaa, että yrityksen suunnitelmissa on lisätä sertifioidun puun osuutta käytetystä raaka-aineesta 35 prosenttiin. Lisäksi kaikki leshozit, joiden alueelta yritys korjaa puuta, aiotaan sertifioida. Tällä hetkellä on saatu yksi FSC-sertifikaatti ja kaksi on vireillä.

Noin puolet yrityksen käyttämästä raaka-aineesta tulee omilta puunkorjuuyrityksiltä ja puolet ostetaan toimitussopimuksilla. Osuuksia ei aiota muuttaa, vaikka oma puunkorjuu tuleekin kalliimmaksi. Syktyvkarin tehtaaseen kuuluvien yritysten korjuumäärä on yhteensä noin 2,5 milj. kuutiometriä ja määrän odotetaan pysyvän samana tulevien viiden vuoden aikana. Yrityksellä on suunnitelmissa lisätä vuotuista tienrakennusta nykyisestä 75 kilometristä 120 kilometriin vuoteen 2009 mennessä.

Lähde: Bumprom.ru