Investlesprom on päättänyt jatkaa pitkään jäissä ollutta Vologdan paperituotanto –hankettaan, jonka tavoitteena on päällystetyn painopaperin (LWC, MWC, WFC) tuotannon aloittaminen Sokolin sellu- ja paperitehtaassa, Vologdan alueella. Koivua hyödyntävän tehtaan arvioitu tuotantokapasiteetti on 600 tuhatta tonnia vuodessa, mikä tekisi siitä erään maailman suurimmista yksittäisistä päällystetyn painopaperin tuottajista.

Investlesprom julkisti Vologdan paperivalmistus projektin ensimmäistä kertaa jo kolme vuotta sitten, mutta projektin toteutuminen siirtyi talouskriisin ja tehtaan omistussuhteisiin liittyvien kiistojen vuoksi. Venäjällä on samanaikaisesti käynnissä muitakin päällystetyn painopaperin tuotannon aloittamiseen tähtääviä hankkeita, eräänä ensimmäisistä tuotannon käynnistämiseen pyrkii Uralin seudulla toimiva Kaman sellu- ja paperitehdas, joka sekin kuuluu Investlesprom –yhtiöön.

Päällystettyä painopaperia on viime vuosina tuotu Venäjälle vuosittain noin 0,4 miljoonan kuutiota ja kysynnän on arvioitu nousevan 7 prosentin vuosivauhdilla. Kotimainen tuotanto on tähän asti ollut lähes olematonta.

Lähde: Investlesprom