Ilim Pulp ja Timberjack allekirjoittivat sopimuksen 40 uuden puunkorjuukoneen toimituksesta, kertoo Ilim Pulpin lehdistöpalvelu. Sopimuksen arvo on 11,5 milj. euroa. Koneet menevät Ilim Pulpin puunkorjuuyrityksille Arkangelin alueelle, Komin tasavaltaan ja Itä-Siperiaan.

Kaupan jälkeen Ilim Pulpilla on lähes 70 Timberjackin korjuukonetta, mikä on paljon koko Venäjän mittakaavassa. Tiedotteen mukaan Timberjackin markkinointijohtaja Timo Kyttälä toteaakin, että tämä kauppa on yhtiön suurin viimeisten 10 vuoden aikana tehdyistä konekaupoista. Ilim Pulp rahoittaa 80 % ostosta amerikkalaisen John Deere Credit -luottolaitoksen kolmevuotisella, Finnveran takaamalla lainalla ja 20 % omarahoitteisesti.

Timberjackin koneiden lisäksi Ilim Pulp on hankkinut viime aikoina 208 venäläistä korjuukonetta, joiden kokonaisarvo on 211,4 milj. ruplaa. Yhtiön pitkäntähtäimen suunnitelmiin kuuluu metsäkonekannan uusiminen yli 70 milj. eurolla vuoteen 2007 mennessä. Korjuukoneiden lisäksi uusitaan myös tienrakennus-, lastaus- ja puunkuljetuskalustoa, kaikkiaan 170 milj. eurolla.

Lähde: Ilim Pulpin lehdistöpalvelu