Naturresursinstitutet (Luke) och Livsmedelssäkerhetsverket Evira genomför tillsammans Matfakta-projektet, finansierat av Jord- och skogsbruksministeriet. Inom ramen för projektet har information samlats in av femtio experter från 20 institut. Nedan är en lista på instituten samt de frågor vilka deras experter deltagit i sammanställningen av.
Institut | Matfakts ämne |
Livsmedelsverket | Spannmålskvaliteten
Produktionsområdet för högklassig utsädespotatis Området för ekologisk insamling Sjukdomssituationen för djuren |
Produktionsvolymer för spannmål
Produktionvolymer för rybs och raps Volymer på potatisproduktionen |
Finlands miljöcentral | Främmande ämnen i fångad fisk |
Institutet för Hälsa och Välfärd | Främmande ämnen i fångad fisk |
Djurens hälsa – ETT rf | Djurens välbefinnande och hälsa – Nötkreatur |
Närings-, trafik- och miljöcentralen | Området för ekologisk insamling |
Arktiska Aromer r.f. | Bär |
Djurens välbefinnande och hälsa |
Användning av antibiotika |
Jordmånskvaliteten |
Djurens välbefinnande och hälsa – Svin |
Fiskenäringens hållbarhet |
Fiskenäringens hållbarhet |
Fiskenäringens hållbarhet |
Djurens välbefinnande och hälsa – Broilrar |
Produktionsområdet för högklassig utsädespotatis |
Säkerhets- och kemikaaliverket | Bekämpningsmedelrester |
Bekämpningsmedelsrester i inhemska och importerade livsmedel |
Jordmånskvaliteten |
Luftkvalitet |
Bilden i övre kant: Wikipedia/Tomisti