Naturresursinstitutet (Luke) och Livsmedelssäkerhetsverket Evira genomför tillsammans Matfakta-projektet, finansierat av Jord- och skogsbruksministeriet. Inom ramen för projektet har information samlats in av femtio experter från 20 institut. Nedan är en lista på instituten samt de frågor vilka deras experter deltagit i sammanställningen av.
| Institut | Matfakts ämne |
Livsmedelsverket |
Spannmålskvaliteten
Produktionsområdet för högklassig utsädespotatis Området för ekologisk insamling Sjukdomssituationen för djuren |
|
Produktionsvolymer för spannmål
Produktionvolymer för rybs och raps Volymer på potatisproduktionen |
Finlands miljöcentral |
Främmande ämnen i fångad fisk |
Institutet för Hälsa och Välfärd |
Främmande ämnen i fångad fisk |
Djurens hälsa – ETT rf |
Djurens välbefinnande och hälsa – Nötkreatur |
| Området för ekologisk insamling |
Arktiska Aromer r.f. |
Bär |
![]() |
Djurens välbefinnande och hälsa |
|
Användning av antibiotika |
|
Jordmånskvaliteten |
|
Djurens välbefinnande och hälsa – Svin |
![]() |
Fiskenäringens hållbarhet |
|
Fiskenäringens hållbarhet |
|
Fiskenäringens hållbarhet |
![]() |
Djurens välbefinnande och hälsa – Broilrar |
|
Produktionsområdet för högklassig utsädespotatis |
| Bekämpningsmedelrester |
![]() |
Bekämpningsmedelsrester i inhemska och importerade livsmedel |
| Jordmånskvaliteten |
![]() |
Luftkvalitet |
Bilden i övre kant: Wikipedia/Tomisti


Institutet för Hälsa och Välfärd
Djurens hälsa – ETT rf




