Naturresursinstitutet (Luke) och Livsmedelssäkerhetsverket Evira genomför tillsammans Matfakta-projektet, finansierat av Jord- och skogsbruksministeriet. Inom ramen för projektet har information samlats in av femtio experter från 20 institut. Nedan är en lista på instituten samt de frågor vilka deras experter deltagit i sammanställningen av.
Institut | Matfakts ämne |
![]() |
Spannmålskvaliteten
Produktionsområdet för högklassig utsädespotatis Området för ekologisk insamling Sjukdomssituationen för djuren |
![]() |
Produktionsvolymer för spannmål
Produktionvolymer för rybs och raps Volymer på potatisproduktionen |
![]() |
Främmande ämnen i fångad fisk |
![]() |
Främmande ämnen i fångad fisk |
![]() |
Djurens välbefinnande och hälsa – Nötkreatur |
![]() |
Området för ekologisk insamling |
![]() |
Bär |
![]() |
Djurens välbefinnande och hälsa |
![]() |
Användning av antibiotika |
![]() |
Jordmånskvaliteten |
![]() |
Djurens välbefinnande och hälsa – Svin |
![]() |
Fiskenäringens hållbarhet |
![]() |
Fiskenäringens hållbarhet |
![]() |
Fiskenäringens hållbarhet |
![]() |
Djurens välbefinnande och hälsa – Broilrar |
![]() |
Produktionsområdet för högklassig utsädespotatis |
![]() |
Bekämpningsmedelrester |
![]() |
Bekämpningsmedelsrester i inhemska och importerade livsmedel |
![]() |
Jordmånskvaliteten |
![]() |
Luftkvalitet |
Bilden i övre kant: Wikipedia/Tomisti