Ensimmäinen Pohjoisen ”4 per 1000” Euroopan alueellinen kokous pidetään Helsingissä 6.-8. kesäkuuta 2023.

SOMPA:n maatalouden aiheita käsitellään  keskiviikkona 7. kesäkuuta ”Maatalouden orgaaniset maaperät” -rinnakkaisistunnossa, jonka puheenjohtajana toimii SOMPA:n sidosryhmäyhteistyön asiantuntija Kati Berninger. SOMPA:n työpaketin johtaja Kristiina Lång pitää keynote-puheenvuoron ”The importance of agricultural peat soils from Finland’s perspective”.

Tapahtuma yhdistää käytännön maanviljelyn, politiikan, tutkimuksen ja liiketoiminnan auttaakseen siirtymään kohti terveitä maaperiä ja tuottavaa, erittäin kestävää maataloutta. Siellä jaetaan uusia tieteellisiä oivalluksia ja eri toimijat, jotka omalla tavallaan ja eri tasoilla edistävät maaperän terveyttä ja hiilen sitoutumista maahan, pääsevät tärkeään vuorovaikutukseen keskenään. Koko tapahtuman ohjelman voi nähdä täältä.

Ilmoittaudu verkkotapahtumaan tämän lomakkeen kautta 1. kesäkuuta mennessä.