FutureCrops2 -hanke on Okrassa Luonnonvarakeskuksen osastolla (Halli1) esittelemässä palkokasveja ja muita erikoiskasveja. Tutkimme muun muassa kuuden syötävän palkokasvin menestymistä yksin ja yhdessä tattarin kanssa sekaviljelynä. Kasvukaudella seuraamme juurien kehittymistä ja typpeä sitovien nystyröiden muodostumista. Näitä juuria pääset ihmettelemään myös osastolla.

Lisäksi ohjelmassa on kaksi aihetta käsittelevää haastattelua. Lounais-Suomen merkityksestä proteiinikasvien viljelyssä ja käytössä ennen, nyt ja tulevaisuudessa keskustellaan Okran suurella lavalla perjantaina 7.7.2023 klo 12- 12.30. Luken lisäksi mukana ovat ProAgrian, Maa- ja Kotitalousnaisten, Turun yliopiston ja Brahea keskuksen asiantuntijat, sekä proteiinikasvien jatkojalostaja.

Lauantaina 8.7.2023 klo 13.30, MMM:n lavalla Luken vieraana on edustajat kahdesta kokoluokaltaan erilaisista yrityksistä. Silloinkin puhutaan proteiinikasveista, mutta enemmänkin yritysten näkökulmista.

Ensimmäisen päivän aikana Luken osastolla vieraili myös maatalousministeri Sari Essayah.