Ajankohtaista
19.11.2024 Elintarvikejäte ravitsemispalveluissa pääkaupunkiseudulla -raportti julkaistu Luken tuoreen raportin mukaan ruokahävikkiä syntyy pääkaupunkiseudun ravitsemispalveluissa vuosittain noin 18,5 miljoonaa kiloa. Puolen kilon ravintolaruoka-annoksina määrä vastaa noin 37 miljoonaa hukkaan heitettyä annosta. Yhtä pääkaupunkiseudun asukasta kohden tämä tarkoittaa noin 30 annosta vuodessa. Raportissa arvioidaan pääkaupunkiseudun ravitsemispalveluiden elintarvikejätteen ja ruokahävikin määriä ja tyyppiä. Pääkaupunkiseudulla on yhteensä reilut 6000 ravitsemispalveluiden toimipaikkaa. Pääkaupunkiseudun kaupungeista suurin osa kaikesta ruokahävikistä syntyy Helsingissä, jossa myös ravitsemispalveluiden toimipaikkoja on …