Tervetuloa Ravintolafoorumiin

Ravintolafoorumi on Luonnonvarakeskuksen ylläpitämä sivusto, jossa jaamme tietoa ravitsemispalveluiden ruokahävikistä ja sen vähentämisestä sekä Luken hävikkitutkimuksesta. Ravitsemispalvelut pitävät sisällään esimerkiksi ravintolat, kahvilat, huoltoasemat sekä yksityiset ja julkiset ruokapalvelut.

 

Osallistu ravitsemispalveluiden ruokahävikkimittaukseen

Luonnonvarakeskus etsii osallistujia kahden viikon mittausjaksolle, jossa selvitetään ravitsemispalveluiden ruokahävikin määrää ja laatua. Osallistujat saavat käyttöönsä Lukeloki-hävikinseurantatyökalun ja mittauksen päätyttyä arvokasta tietoa yrityksensä hävikistä ja sen alkuperästä. Yrityksen on myös mahdollista halutessaan tehdä uuden jätelain vaatimaa kirjanpitoa työkalun avulla.

Mittausjaksoon voi osallistua yrityksen toivomana ajankohtana sopimuksen mukaan. Mittaus on maksuton, ja tulokset lähetetään osallistujalle mittausjakson jälkeen. Luonnonvarakeskus tekee tulosten perusteella arvion koko toimialan ruokajätteen määrästä ja laadusta sekä etsii alalle sopivia keinoja vähentää ruokahävikkiä. Sovellus on mahdollista ottaa myös pidempiaikaiseen käyttöön kuukausimaksua vastaan.

Ilmoittaudu mukaan lomakkeella tai kysy lisätietoja tutkimukseen osallistumisesta sähköpostitse lukeloki@luke.fi.

Edellisen kerran mittaus järjestettiin vuosina 2018 – 2019. Löydät tulokset täältä.

 

IMG_1073ruoka (8)fiskebar

Kuvat: Johannes Jansson/Norden.org; Kirsi Silvennoinen/Luke; Timo Niemi/Mara, Yanid Levy/Norden.org