Suomen elintarvikkeet kuuluvat maailman parhaimpiin. Laatu syntyy jo alkutuotannossa hyvien tuotantotapojen johdosta. Ympäristöön ja eläinten hyvinvointiin kiinnitetään erityistä huomiota. Suomen ruoka on puhdasta, ja koko elintarvikeketjun hygienia, jäljitettävyys ja vastuullisuus ovat maailman kärkiluokkaa.

 


Suomen hyvät ruoantuotantotavat ovat myyntivalttia

On monesti todettu se tosiasia, ettei Suomen elintarvikeketjun kannata kilpailla edullisten massaelintarvikkeiden markkinoilla pienten tuotantovolyymien ja korkeiden kustannusten takia. On tärkeämpää keskittyä erikoislaatuisiin ja korkeahintaisiin tuotteisiin, koska taustalla on lukuisia tekijöitä, jotka nostavat suomalaisen ruoan laatua ja arvoa.  Merkittävimmät vahvuudet on koottu tähän Ruokafakta sivustoon.

Lue koko artikkeli tästä

 


Muut fakta- ja tilastokokoelmat

Monet Suomen elintarvikeketjun vahvuuksista ovat pysyneet kuluttajien, kotimaisten ja ulkomaisten ostajien tietämättömissä. Vaikka tieto Suomen tuotantotavoista onkin olemassa, sirpaleisesta tietokentästä on puuttunut kansainvälinen ulottuvuus.

On olennaista asettaa nämä tiedot kansainväliseen kontekstiin ja tarjota kansainvälistä vertailevaa tilastotietoa  Suomen vahvuuksien osoittamiseksi. Ruokafaktasivuston ensisijainen tavoite on luoda tämä puuttuva linkki tulevan markkinointi- ja viestintätyön tueksi.

Lue lisää: Muut fakta- ja tilastojulkaisut

 


Tutkimuslaitokset ja virastot

Maa- ja metsätalousministeriön rahoittaman Ruokafaktasivusto-hankkeen suorittivat yhteistyössä Luonnonvarakeskus ja Elintarviketurvallisuusvirasto. Hankkeen puitteissa on kerätty tietoa 20 laitoksen lähes 50 asiantuntijoilta.

Lue lisää: Laitokset

 


 

Yläreunan kuva: Aarno Isomäki