SOMPA-hanke on osallistunut kahden luontoaiheisen tv-tuotannon tekemiseen. Katso ja opi, mitä uhkia ja mahdollisuuksia soihin liittyy!

Metsän ääni -sarjan kolmas osa esitettiin Yle Svenska -kanavalla 24.4.2022 ja Ylen sekä Arten tuottama kansainvälinen Tuntematon suo -dokumentti esitetään Yle TV1:llä 17.5.2022 klo 19.

Metsän ääni on kolmiosainen dokumenttisarja suomalaisten metsäsuhteesta ja metsiemme tilasta. Jaksossa 3 dokumentti syventyy ratkaisuihin, joilla voidaan turvata metsäluonnon säilyminen tai parantaa metsien käytön kestävyyttä. Jaksossa haastatellaan myös SOMPA-hankkeen Raisa Mäkipäätä, joka kertoo jatkuvapeitteisen metsänkasvatuksen soveltuvan erityisesti runsasravinteisten ojitettujen suometsien kasvatukseen. Dokumenttisarjan toimittaja on Barbro Björkfelt.

Ylen sekä saksalais-ranskalaisen Arte-tuotantoyhtiön Tuntematon suo -dokumenttissa seurataan SOMPA-hankkeen tutkimusta kahden vuoden ajan. Dokumenttielokuva selvittää, miten ihminen voi vaikuttaa soiden kykyyn hidastaa ilmaston lämpenemistä.