Raaka-aineiden laatu ja prosessointi -työpaketissa analysoimme useiden proteiinipitoisten kasvien terveysvaikutteisia yhdisteitä.
Lupaavimmat raaka-aineet valitaan prosessointi-kokeisiin, joissa selvitämme, miten erilaisilla prosessointimenetelmillä voidaan rikastaa proteiinia ja terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä sekä poistaa haitallisia yhdisteitä. Prosessointimenetelmiä ovat idätys, fermentaatio, entsyymikäsittelyt sekä uudenlaiset kemialliset ja fysikaaliset menetelmät.
Tutkimme isolaateista ja raaka-aineista niiden sopivuutta elintarvikekäyttöön selvittämällä keskeisiä funktionaalisia ominaisuuksia, kuten veden sitomista, emulgointikykyä ja liukoisuutta.
Testaamme proteiinipitoisten raaka-aineiden soveltuvuutta uusissa ruokakonsepteissa. Valmistamme esimerkiksi gluteenittomia tuotteita, mehuja sekä smoothieita.
Proteiinifraktioiden ja uusien ruokakonseptien sulavuutta testataan in vitro entsyymikäsittelyissä.