Invitation to ScenoProt-seminar 15.1.2019

VISIO

Scenoprot-hankkeen vision mukaan vuonna 2030 suomalaiset syövät terveellistä ja kestävästi tuotettua ruokaa. Kuluttajat ovat monipuolistaneet ruokavaliotaan vähentämällä lihan käyttöään ja käyttämällä enemmän mm. kasvi- sieni- ja kalatuotteita. Myös rehujen valkuaisomavaraisuus on parantunut huomattavasti.

PROGRAMME

09.00 – 09.30 Morning coffee
09.30 – 09.45 Introduction, Anne Pihlanto, Luke
09.45 – 10.15 Legumes, oil crops and pseudocereals are good sources of nutrients and phytochemicals, Pirjo Mattila, Luke
10.15 – 10.45 Legume protein consumption and the prevalence of legume sensitization, Mark Smits, TNO
   Break
11.00 – 11.45 Insights from ScenoProt intervention, Anne-Maria Pajari, HY
11.45 – 12.15 Rethinking national protein self-sufficiency: first environmental assessments of national Finnish protein supply-consumption scenarios, Galyna Medyna and Sanna Hietala, Luke
12.15 – 12.30 Discussion
12.30 – 13.00 Lunch
13.00 – 15.30 Workshop

Seminaarissa esitellään tuloksia uusien proteiinilähteiden ravintoarvotutkimuksista, allergeenisuudesta sekä vaikutuksista ympäristöön. Saamme kuulla tuloksia myös ScenoProt-hankkeen interventiotutkimuksesta, jossa tutkittiin proteiinikoostumukseltaan erilaisten ruokavalioiden vaikutuksia terveyteen.Seminaari on englanninkielinen. Työpaja on suomeksi.

KENELLE

Aamun seminaari ja iltapäivän työpaja ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Pääpaino seminaarin keskusteluissa on tutkimustuloksissa ja niiden tulkinnassa. Seminaari antaa uutta tietoa tutkijoille, asiantuntijoille hallinnossa ja yksityisellä sektorilla sekä ruokajärjestelmästä kiinnostuneille toimittajille. Tarkoitus on herätellä keskustelua osallistujien kesken.

Työpajassa pohditaan uusien proteiinilähteiden käytön lisäämiseen liittyviä mahdollisuuksia politiikkaohjauksen, kulttuurin, markkinoiden ja teknologian tuomien mahdollisuuksien kautta. Jatkamme pohdintoja aikaisempien tilaisuuksien pohjalta.

MILLOIN

15.1.2019 klo 09:00 – 15:30

MISSÄ

Helsingin Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, 00510 HELSINKI

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset tämän linkin kautta 9.1.2019 mennessä.

Lisätietoja:

Titta Tapiola
Johtava asiantuntija
Luonnonvarakeskus
puh: +358295326526
sähköposti: titta.tapiola@luke.fi

Share This

Share This

Share this post with your friends!