Invitation to ScenoProt-seminar 15.1.2019
VISIO
Scenoprot-hankkeen vision mukaan vuonna 2030 suomalaiset syövät terveellistä ja kestävästi tuotettua ruokaa. Kuluttajat ovat monipuolistaneet ruokavaliotaan vähentämällä lihan käyttöään ja käyttämällä enemmän mm. kasvi- sieni- ja kalatuotteita. Myös rehujen valkuaisomavaraisuus on parantunut huomattavasti.
PROGRAMME
09.00 – 09.30 | Morning coffee |
09.30 – 09.45 | Introduction, Anne Pihlanto, Luke |
09.45 – 10.15 | Legumes, oil crops and pseudocereals are good sources of nutrients and phytochemicals, Pirjo Mattila, Luke |
10.15 – 10.45 | Legume protein consumption and the prevalence of legume sensitization, Mark Smits, TNO |
Break | |
11.00 – 11.45 | Insights from ScenoProt intervention, Anne-Maria Pajari, HY |
11.45 – 12.15 | Rethinking national protein self-sufficiency: first environmental assessments of national Finnish protein supply-consumption scenarios, Galyna Medyna and Sanna Hietala, Luke |
12.15 – 12.30 | Discussion |
12.30 – 13.00 | Lunch |
13.00 – 15.30 | Workshop |
Seminaarissa esitellään tuloksia uusien proteiinilähteiden ravintoarvotutkimuksista, allergeenisuudesta sekä vaikutuksista ympäristöön. Saamme kuulla tuloksia myös ScenoProt-hankkeen interventiotutkimuksesta, jossa tutkittiin proteiinikoostumukseltaan erilaisten ruokavalioiden vaikutuksia terveyteen.Seminaari on englanninkielinen. Työpaja on suomeksi.
KENELLE
Aamun seminaari ja iltapäivän työpaja ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Pääpaino seminaarin keskusteluissa on tutkimustuloksissa ja niiden tulkinnassa. Seminaari antaa uutta tietoa tutkijoille, asiantuntijoille hallinnossa ja yksityisellä sektorilla sekä ruokajärjestelmästä kiinnostuneille toimittajille. Tarkoitus on herätellä keskustelua osallistujien kesken.
Työpajassa pohditaan uusien proteiinilähteiden käytön lisäämiseen liittyviä mahdollisuuksia politiikkaohjauksen, kulttuurin, markkinoiden ja teknologian tuomien mahdollisuuksien kautta. Jatkamme pohdintoja aikaisempien tilaisuuksien pohjalta.
MILLOIN
15.1.2019 klo 09:00 – 15:30
MISSÄ
Helsingin Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, 00510 HELSINKI
ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautumiset tämän linkin kautta 9.1.2019 mennessä.
Lisätietoja:
Titta Tapiola
Johtava asiantuntija
Luonnonvarakeskus
puh: +358295326526
sähköposti: titta.tapiola@luke.fi