Perjantaina 16.11.2018 järjestetään strategisen tutkimuksen ruokaseminaari sekä sen jälkeen ScenoProt-hankkeen proteiinityöpaja. Kumpikin tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Lämpimästi tervetuloa!

Seminaari: Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää

16.11.2018 klo 9–13

Ilmaston muuttuessa korostuu ruokajärjestelmän kyky tuottaa kestävästi riittävästi terveellistä ravintoa erilaisille kuluttajille. Monet strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) tutkimushankkeista ovat käsitelleet ruokakysymystä eri näkökulmista. Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää -seminaarissa luodaan katsaus STN:n tutkimushankkeiden ajankohtaisiin tuloksiin ja tunnistetaan aiheita ja ideoita uuteen STN-teemaan.

Kenelle

Ruokaseminaari on avoin kaikille kiinnostuneille. Pääpaino keskusteluissa on tutkimustuloksissa ja niiden tulkinnassa sekä uusissa tiedontarpeissa. Seminaari antaa uutta tietoa asiantuntijoille hallinnossa ja yksityisellä sektorilla, ruokajärjestelmästä kiinnostuneita toimittajille ja herättää keskustelua tutkijoiden kesken.

Seminaarissa ScenoProt-hankeen Anne-Maria Pajari tuo esille ensimmäisiä näkökulmia interventiotutkimuksesta puheenvuorossaan ”Pihvin korvaaminen pavuilla – kuinka onnistui ScenoProt-interventiotutkimuksessa?”.

  • Aika: 16.11.2018 klo 9.00–13.00
  • Paikka: Helsingin Yliopiston kielikeskus, Fabianinkatu 26, juhlasali

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu seminaariin viimeistään 9.11.2018

Työpaja: Uusista proteiineista kestävämpi tulevaisuus

16.11.2018 klo 13–16

Keskustelu proteiinilähteistä käy kuumana, uusia tuotteita tulee markkinoille ja etenkin kasvistrendi on kovassa kasvussa. Kiertotalous on kestävän toiminnan ja yhä enemmän myös kannattavan liiketoiminnan edellytys. Uusien ja jo käytössä olevien proteiinilähteiden tuotannon ja käytön lisääminen liittyy laajemmin ruokasysteemin kestävyyteen, ruokaturvaan sekä ympäristön ja yksilön hyvinvointiin.

ScenoProt-hanke järjestää työpajan, jossa pohditaan uusien proteiinilähteiden käytön lisäämiseen liittyviä mahdollisuuksia politiikkaohjauksen, kulttuurin, markkinoiden ja teknologian tuomien mahdollisuuksien kautta. Jatkamme myös pohdintoja alkukesällä pidetyn Innovaatioita kasveista -tilaisuuden pohjalta.

Kenelle

Uusista proteiineista kestävämpi tulevaisuus -työpaja on avoin kaikille kiinnostuneille. Työpajan tavoitteena on miettiä tapoja kehittää uusien proteiinien käyttöä erilaisten sidosryhmien näkökulmasta.

  • Aika: 16.11.2018 klo 13.00–16.00
  • Paikka: Helsingin Yliopiston kielikeskus, Fabianinkatu 26

Tarjoamme osallistujille lounaan työpajan aluksi.

Ilmoittaudu mukaan työpajaan viimeistään 9.11.2018

 

Tervetuloa!

Share This

Share This

Share this post with your friends!