Luonnonvarakeskus (Luke) selvittää laajalla kyselyllä viljelijöiden ajatuksia tulevaisuuden kasvilajeista. Tavoitteena on tuoda esiin alkutuottajien näkemys eri viljelykasvien kiinnostavuudesta. Selvityksen tulokset vaikuttavat siihen, mihin kasveihin tutkimusta tullaan suuntaamaan lähitulevaisuudessa.

Viljelykasvilajisto muuttuu monestakin syystä, ja muutosvauhdin ennakoidaan kiihtyvän tulevaisuudessa. Kasvivalikoimaan vaikuttavat lukuisat asiat, kuten viljelytuet, kannattavuus, maatalouspolitiikka, ympäristöohjeistukset, menestyminen ja osaltaan myös eri raaka-aineisiin kohdistuneet kampanjat.

”Toivomme alkutuottajilta mahdollisimman paljon vastauksia nykyisestä tuotantosuunnasta tai tulevaisuuden suunnitelmista riippumatta”, Luken erikoistutkija Marjo Keskitalo sanoo.

Kysely lähetettiin 21. helmikuuta lähes 40000 viljelijälle. Vastausaikaa on 15.3.2018 saakka. Kyselylinkin saa osoitteesta futurecrops@luke.fi tai puhelimitse Marjo Keskitalolta numerosta 050 5202296, mikäli Luken sähköposti ei ole tavoittanut.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme 200 euron lahjakorttia. Yhteystietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin eikä luovuteta ulkopuolisille. Kysely liittyy Luonnonvarakeskuksen FutureCrops, Uusia kasvilajeja tuotantoon ja ScenoProt, Uudet proteiinilähteet  -hankkeisiin.

Share This

Share This

Share this post with your friends!