Nurmiaiheita muualla verkossa

Suomen Nurmiyhdistys ry:n sivuilta löydät monenlaista tietoa nurmenviljelystä sekä valmiita hakulistauksia nurmiaiheisista julkaisuista.

Luke:n julkaisema lämpösummakertymään pohjautuva ensimmäisen sadon D-arvoennuste (Karpe)

Maatila2020 -sivustolta löydät usean eri hankkeen tuottamaa tietoa.

Muita hankkeita

RavinneRenki vauhdittaa maatalouden ravinnekiertoa ja vesienhoitoa testaamalla uusia ratkaisuja maatiloille ja edistämällä niitten käyttöönottoa erityisesti Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella.

LantaLogistiikka -hanke tavoittelee merkittävää parannusta karjanlannan hyödyntämisessä erityisesti Pohjois-Savon alueella. Painopisteinä ovat separoinnin, biokaasutuotannon ja maan kasvukunnon hyödyntäminen paremmin.

EuroMaito-hankkeessa kehitetään maidontuotannon kilpailukykyä ja maitotilojen kannattavuutta. Uusia maidontuotannon toimintamalleja testataan 12 maitotilan pilottitilaverkostossa. EuroMaito-hanke tekee tiivistä yhteistyötä eurooppalaisen EuroDairy-hankkeen kanssa.

MAST-hankkeen (Maitotalouden ja alkutuotannon systemaattinen tehostaminen Pohjois-Savossa)  tavoitteena on entistä tuloksellisempi ja kustannustehokkaampi kehittämistyö maitotilojen elinvoiman ja kilpailukyvyn ylläpitämiseksi.

Ajankohtaista

Luonnonvarakeskuksen Maaningan toimipaikan ajankohtaiset kuulumiset löydät Facebookista osoitteesta www.facebook.com/lukemaaninka sekä Instagramista www.instagram.com/lukemaaninka.