VäriLiike-hanke järjestää Nivalassa Pohjois-Pohjanmaalla indigovärjäyspäivän, jossa pääset tutustumaan morsingon käyttöön värikasvina ja kokeilemaan värjäämistä valmiilla väriliemillä.Tilaisuudessa kerrotaan myös lyhyesti värin uuttamisesta ja värjäämisestä indigojauheella.

Työpajan ohjaajina toimivat Tuula Myllymaa-Junttila ja Veera Hakola. Kurssille mahtuu 12 nopeinta ilmoittautunutta! Väriliike-hanke tarjoaa osallistujille voileipäkahvit.
Mukaan voit ottaa omia lankojasi (100 % villaa) tai voit ostaa huopalankaa koululta.
Pukeuduthan värjäykseen sopiviin vaatteisiin. Koululta saat suojavarusteet, mutta voit ottaa myös oman suojaessun ja -hanskat.

Aika: 24.11.2018 klo 10–17

Paikka: Koulutuskeskus JEDU, Maliskyläntie 2, 85500 Nivala. Värjäyspaikalle (kartassa tähti)  kannattaa ajaa Hyttitien ja Katvalantien kautta, n. 300 m Maliskyläntien risteyksestä Haapajärven suuntaan.

Ilmoittautuminen: 15.11.2018 mennessä Tuula Myllymaa-Junttilalle, tuula.myllymaa-junttila@jedu.fi, 0401428747

Ohjelma

  • Mistä Väriliike-hankkeessa on kysymys, Marjo Keskitalo, Luke
  • Indigon tuotanto yrittäjän näkökulmasta, Pasi Ainasoja, Natural Indigo Finland
  • Värjäyksen periaatteet ja töiden opastaminen, Tuula Myllymaa-Junttila, JEDU

Väriainekasvien tuotannon ja jatkojalostuksen liiketoimintamahdollisuuksia kartoitetaan vuonna 2017 alkaneessa VäriLiike -hankkeessa. Hanketta koordinoi Luonnonvarakeskus (Luke) ja partnerina ovat Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymästä (JEDU) Haapaveden ja Nivalan yksiköt.