Opettaja, haluatko tutustua oppilaittesi kanssa siihen, miten kotimaista ruokatarjontaa voitaisiin monipuolistaa? Ota meihin yhteyttä, niin saatte erilaisia pellolla viljeltävien perinteisten ja erikoiskasvien siemeniä, joita voitte istuttaa ruukkuihin ja joiden kasvua voitte seurata syksyn mittaan.

Tiesitkö, että kvinoaa voi kasvattaa myös Suomessa? Entä kuulostaako makealupiini tutulta? Suomessa viljellään jo 130 kasvilajia ja suurinta osaa vieläpä ruuaksi. Se on paljon! Viljelykasvivalikoiman monipuolistaminen tuo monipuolisuutta myös lautasille, ja toisinpäin: kysyntä vaikuttaa siihen, mitä viljellään. Maailmanlaajuisesti noin 40 prosenttia ihmisten ruoasta saamasta energiasta tulee kolmesta peltokasvista.  Ilmastomuutos haastaa kasvinviljelyn niin Suomessa kuin maailmallakin, ja valikoiman monipuolistamisella tuetaan elonkirjon rikastumisen lisäksi myös ruokaturvaa.

Luonnonvarakeskuksen Future Crops -hanke haluaa tarjota hankkeen toiminta-alueen (Häme, Varsinais-Suomi, Uusimaa, Pohjanmaa ja Pirkanmaa) koululaisille ja opiskelijoille mahdollisuuden tutustua erilaisiin peltokasveihin. Ole siis yhteydessä ja kerro, jos haluat luokkasi kanssa kylvää kasveja! Lähetämme sinulle:

  • siemeniä kylvettäväksi,
  • ohjeet kylvöön ja hoitoon, sekä ideoita tutkimukseen mahdollisuuden hyödyntää tulevaisuuden ruokakasveja osana opetusta.

Forssan (Hämeen) alueen kouluilla on mahdollisuus saada videontekijä Kulttuuriyhdistys Kuvio ry:stä mukaan kasviprojektiin.  Kaarinassa alueen koulut voivat kasvattaa kasvinsa Livia-ammattiopiston kasvihuoneessa.