Kasvukauden sää haastaa myös harvinaisempia kasvilajeja vaikka monipuolinen viljely jakaakin tuotannollista riskiä. Tieto auttaisi tässäkin tapauksessa, mutta minkälaisia otteita erikoiskasvialalle tarvitaan?

Mitä: Iltapäivän teemana on erikoiskasvialan kehittäminen tutkimuksen ja kokeilun innoittamana. Tiedon ja ajatusten vaihtoa varten Luonnonvarakeskus (Luke) kokoaa pellepelottomat yhteen Jokioisiin. Asiantuntijat esittelevät peltokokeita ja viljelytestauksia sekä demonstroivat kasviaineiden erotusta ja indigo-sinivärin matkaa pellolta tuotteeksi. Päivän päätteeksi tarjoillaan erikoiskasviaiheista syötävää ja viihdytään elävän musiikin parissa. Tapahtumaan osallistuvilla on myös ennakkoon mahdollisuus varata puheenvuoroja.

Paikka: Luonnonvarakeskus Jokioinen. Kokoontuminen ja kahvit Jokioisten Tietotalossa (Humppilantie 9, 31600 Jokioinen), josta siirtyminen lähitienoon koekentille autolla tai kävellen. Tämän jälkeen siirrytään Elonkierron makasiiniin (Ojaistentie 44, 31600 Jokioinen). Koska liikumme ulkona, kannattaa mahdollinen sateinen sää huomioida pukeutumisessa.

Tilaisuus on maksuton, mutta tarjoilujen ja kenttäkierroksen järjestämiseksi toivotaan ennakkoilmoittautumista 18.8.2018 mennessä. Ilmoittautuminen tästä linkistä. Tervetuloa!

Ohjelman löydät linkkinä oikeasta laidasta.

Lisätietoja:

Marjo Keskitalo

marjo.keskitalo(at)luke.fi

050 520 2296