Kumina ja muut gluteenittomat erikoiskasvit ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia ja innovaatioita elintarvikeketjuun.
Erikoiskasvit tuovat uusia mahdollisuuksia ja innovaatioita elintarvikeketjuun. Tervetuloa erikoiskasvipäivään Jokioisille kuulemaan, millaisia erikoiskasveja on tarjolla viljeltäväksi ja mihin niitä voisi käyttää. Päivän aikana myös maistellaan erikoiskasvituotteita ja tutustutaan Luonnonvarakeskuksen viljelykokeisiin.
- Aika: torstaina 17.8.2017 klo 9.15–17.15
- Aamukahvit ja seminaari: Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9 A, Jokioinen
- Kokeiden esittely koekentällä
Tervetuloa!
Ohjelma
9.15–9.45 Aamukahvit Ravintola Ometassa, Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9 A
9.45 Lähtö Tietotalon parkkipaikalta erikoiskasvikokeille
10.00–11.30 Erikoiskasvikokeiden esittely, Marjo Keskitalo ja Erja Huusela-Veistola, Luke
Soijan viljely ja käyttö Japanissa/Production and use of soyabean in Japan, Naomi Uchikura
11.45–12.30 Omakustanteinen ruokailu Ravintola Ometassa
12.30–17.15 Seminaari Jokioisten Tietotalossa, Humppilantie 9 A
12.30–12.50 Mistä idea kuminan markkinointiin ulkomaille? Jyrki Leppälä, TransFarm Oy
12.50–13.10 Mihin kuminaöljyä käytetään? Yritys öljyntislauksen takana, Torbjorn Engelholm/Dan Kjällberg, Caraway Finland Oy
13.10–13.30 Kvinoaa suomalaispellolta, Juha Raininko, Rainingon luomutila
13.30–13.50 Kvinoan käyttö perulaisittain/Uses of quinoa in Peru, Milton Untiveros
14.00–15.15 Mihin erikoiskasvituotteet soveltuvat, työpaja
Kahvittelu, erikoiskasvituotteiden maistelua ja yhteistä keskustelua, Jaana Kotro, Luke
15.30–17.00 Seminaari jatkuu
15.30–16.00 Valkuaisrikkaiden kasvien koostumus, Pirjo Mattila, Luke
16.00–16.30 Ruokavaliot ja viljelyn kestävyys, Sirpa Kurppa, Luke
16.30–17.00 Humala – vanhan suomalaisen kasvin uudet mahdollisuudet, Merja Hartikainen, Luke
17.00–17.15 Tiivistelmä päivän annista
Tilaisuus päättyy viimeistään klo 17.15
Klo 18.00–20.00 Jokioisten Elonkierrossa erikoiskasvi-ilta, lisätietoa:
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä FutureCrops – Uusia kasvilajeja tuotantoon, tietoa ja elämyksiä kysynnän ja liiketoiminnan tueksi (www.luke.fi/futurecrops), ScenoProt – Novel protein sources for food security (ww.luke.fi/scenoprot) sekä DIVERSIFOOD – Embedding crop diversity and networking for local high quality food systems (http://www.diversifood.eu/) -hankkeet.