Kumina ja muut gluteenittomat erikoiskasvit ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia ja innovaatioita elintarvikeketjuun.

Erikoiskasvit tuovat uusia mahdollisuuksia ja innovaatioita elintarvikeketjuun. Tervetuloa erikoiskasvipäivään Jokioisille kuulemaan, millaisia erikoiskasveja on tarjolla viljeltäväksi ja mihin niitä voisi käyttää. Päivän aikana myös maistellaan erikoiskasvituotteita ja tutustutaan Luonnonvarakeskuksen viljelykokeisiin.

  • Aika: torstaina 17.8.2017 klo 9.15–17.15
  • Aamukahvit ja seminaari: Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9 A, Jokioinen
  • Kokeiden esittely koekentällä

Tervetuloa!

Ohjelma

9.15–9.45 Aamukahvit Ravintola Ometassa, Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9 A

9.45 Lähtö Tietotalon parkkipaikalta erikoiskasvikokeille

10.00–11.30 Erikoiskasvikokeiden esittely, Marjo Keskitalo ja Erja Huusela-Veistola, Luke
Soijan viljely ja käyttö Japanissa/Production and use of soyabean in Japan, Naomi Uchikura

11.45–12.30 Omakustanteinen ruokailu Ravintola Ometassa

12.30–17.15 Seminaari Jokioisten Tietotalossa, Humppilantie 9 A

12.30–12.50 Mistä idea kuminan markkinointiin ulkomaille? Jyrki Leppälä, TransFarm Oy

12.50–13.10 Mihin kuminaöljyä käytetään? Yritys öljyntislauksen takana, Torbjorn Engelholm/Dan Kjällberg, Caraway Finland Oy

13.10–13.30 Kvinoaa suomalaispellolta, Juha Raininko, Rainingon luomutila

13.30–13.50 Kvinoan käyttö perulaisittain/Uses of quinoa in Peru, Milton Untiveros

14.00–15.15 Mihin erikoiskasvituotteet soveltuvat, työpaja

Kahvittelu, erikoiskasvituotteiden maistelua ja yhteistä keskustelua, Jaana Kotro, Luke

15.30–17.00 Seminaari jatkuu

15.30–16.00 Valkuaisrikkaiden kasvien koostumus, Pirjo Mattila, Luke

16.00–16.30 Ruokavaliot ja viljelyn kestävyys, Sirpa Kurppa, Luke

16.30–17.00 Humala – vanhan suomalaisen kasvin uudet mahdollisuudet, Merja Hartikainen, Luke

17.00–17.15 Tiivistelmä päivän annista

Tilaisuus päättyy viimeistään klo 17.15

Klo 18.00–20.00 Jokioisten Elonkierrossa erikoiskasvi-ilta, lisätietoa:

Tapahtuman  järjestävät yhteistyössä FutureCrops – Uusia kasvilajeja tuotantoon, tietoa ja elämyksiä kysynnän ja liiketoiminnan tueksi (www.luke.fi/futurecrops), ScenoProt – Novel protein sources for food security (ww.luke.fi/scenoprot)  sekä DIVERSIFOOD – Embedding crop diversity and networking for local high quality food systems (http://www.diversifood.eu/) -hankkeet.