Doctoral dissertation: Empowerment key to improve farming efficiency in Africa

Innovation capacity and empowerment of women are crucial for enabling small-scale farmers in Africa to meet global challenges, according to a doctoral dissertation completed at the University of Helsinki. Climate change, biodiversity loss and population growth are major threats to food security in Africa. Most of the food consumed in Africa is grown by small-scale farmers. However, farming efficiency is not even close to what it could be. “This is …

FoodAfrica’s final report was published in a World Food Day Seminar

After six years of hard work towards better food security in Africa, FoodAfrica programme comes to an end this autumn. The programme’s final report and a policy brief were published in a World Food Day Seminar in Helsinki last Wednesday. FoodAfrica has been a unique programme for development cooperation. Mainly funded byt the Ministry of Foreign Affairs of Finland, the Programme has increased food security in six African countries by …

Final report of the FoodAfrica Programme is now available online!

The report collects the key actions and achievements of FoodAfrica throughout the Programme’s lifespan in 2012–2018. 6 years, 6 countries, and numerous researchers, farmers and other partners working hard to increase food security in West and East Africa. The FoodAfrica Programme has been an inspiring initiative with true impact throughout the food system. Key results and impact have now been put in one document. However, the work towards Zero Hunger needs …

Tie parempaan elämään

Senegalin maidontuotannossa on yhä paljon haasteita. Niiden ratkaiseminen antaisi paikallisille yhteisöille mahdollisuuden luottaa ruoan ja rahan riittämiseen joka päivä. Senegalilaisten maidontuottajien on vaikea saavuttaa hyvää tuottoa. Maaperä on kuivaa ja köyhää. Kuivuus tarkoittaa yleensä sitä, ettei karjalle ole saatavissa riittävästi ravinteikasta rehua, mikä vaikuttaa negatiivisesti maidontuotantoon. Tämän seurauksena maanviljelijöiden tulot vähenevät, jolloin he pystyvät hädin tuskin kattamaan maanviljelykseen ja lastensa koulutukseen liittyvät kulut. Puolella väestöstä ruokaturva on puutteellinen. Luonnonvarakeskuksen (Luke) …

Turvallista ruokaa kestävästi ja kannattavasti – FoodAfrica-tutkimusohjelma parantaa Saharan eteläpuolisen Afrikan ruokaturvaa

Miten maaperän hivenaineet, turvallinen maito ja maissi sekä lasten ravitsemus liittyvät toisiinsa? Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ne kietoutuvat yhteen. Suomalaiset ja kansainväliset tutkijat ovat etsineet ruokaturvaa parantavia ratkaisuja Luonnonvarakeskuksen (Luke) koordinoimassa FoodAfrica-tutkimusohjelmassa. Länsiafrikkalaista, itäafrikkalaista ja suomalaista tutkimusosaamista yhdistävän FoodAfrica-tutkimusohjelman tulokset auttavat afrikkalaisia pienviljelijöitä tuottamaan turvallisempaa maitoa ja maissia sekä parantamaan tuotannon kannattavuutta. Luken koordinoimassa ohjelmassa tutkijat ovat etsineet ratkaisuja ruokaturvan parantamiseen Afrikassa ja vieneet niitä paikallisten pienviljelijöiden sekä alueellisten päätöksentekijöiden käyttöön. …

Kestävää ja kannattavaa maidontuotantoa Senegalissa – katso FoodAfrica -ohjelman video!

FoodAfrica-ohjelma tuottaa videoita muun muassa neuvontatyön tueksi. Länsi-Afrikassa Senegalissa tehtiin ainutlaatuinen tuotosseurantatutkimus, jossa määriteltiin maidontuotantoon sopivien rotujen yhdistelmiä ja selvitettiin niiden tuotosten eroja. Lähde tutustumaan senegalilaisille maitotiloille! Kuvaus ja leikkaus: Peter Kuria/HAMK. Videon ovat tuottaneet ILRI ja Hämeen ammattikorkeakoulu FoodAfrica-tutkimusohjelmassa.

Maidontuottajan tilin tuplaaminen turvaa monen perheen ruoat Afrikassa

Senegalilaisten maidontuottajaperheiden tuloissa voi olla jopa kahdeksankertaisia eroja riippuen siitä, mitä lehmärotuja ja karjanhoidon menetelmiä perheet käyttävät. Luken koordinoimassa FoodAfrica-ohjelmassa tehtiin ainutlaatuinen tuotosseurantatutkimus, jota lähdetään nyt viemään maitotiloille yhteistyössä paikallisen neuvontajärjestön kanssa. Senegalilainen eläinlääkäri Mame Diarra hyppää tottuneesti alas hevoskärryn kyydistä ja kävelee tervehtimään talon pihassa aamupalaa valmistelevaa emäntää. Maitotuotteita ei aamupalalla näy – Senegalissa kahviin laitetaan useimmiten maitojauhetta, vaikka perheessä tuotettaisiinkin tuoretta maitoa. Talossa lypsylehmiä pitävä Assane Gueye on …