Parempaa ruokaturvaa Itä- ja Länsi-Afrikkaan
FoodAfrica on tutkimus- ja kehitysohjelma, jolla parannetaan ruokaturvaa eli ruuan saatavuutta, turvallisuutta ja laatua Länsi- ja Itä-Afrikassa. Ohjelman tavoitteena on tarjota uutta tietoa ja työkaluja tutkijoille, päätöksentekijöille ja paikallisille viljelijöille ruokaturvan kehittämiseksi. FoodAfrica-ohjelmaa toteutetaan kuudessa maassa, joita ovat Benin, Ghana, Kamerun, Kenia, Senegal ja Uganda.
FoodAfrica-ohjelmaa koordinoi Luonnonvarakeskus (Luke). Ohjelman kumppaneita ovat CGIAR-laitokset:
- Bioversity International
- International Food Policy Institute (IFPRI)
- International Livestock Research Institute (ILRI)
- World Agroforestry Centre (ICRAF)
sekä Helsingin yliopisto ja Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK.
FoodAfrica-ohjelman päärahoittaja on Suomen ulkoministeriö.