Iso osa yrittäjistä Skotlannissa haluaa kouluttautua yhä perinteisin tavoin, siellä tehty selvitys kertoo. Myös vertaisoppiminen ja ulkopuolisten asiantuntijoiden apu kiinnostaa, mutta verkko-oppimiseen suhtaudutaan vielä varauksella. Kustannukset ja ajanpuute ovat suurimmat esteet kouluttautumiselle, mutta myös oppimateriaaleja tai oppia tarjoavia tahoja ei aina ole saatavilla. Tähän ongelmaan verkko-oppiminen voi tarjota apua, mutta uudenlaisten oppimistapojen jalkauttamisessa ja houkuttelevuuden lisäämisessä on vielä paljon tehtävää.

Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään FOBIAn verkko-oppimisalustan kehitystyössä. Oppimistarpeita on kartoitettu myös muissa osallistujamaissa. Kerromme kehitystyön etenemisestä verkkosivuillamme, Twitter-tilillämme sekä uutiskirjeessä. Katso myös uusin FOBIA News –jakso, jossa Työtehoseuran Joel Ronimus kertoo verkko-oppimisalustan kehitystyöstä ja tärkeydestä.

Oheisessa englanninkielisessä artikkelissa Euan Bowditch kertoo selvityksen ohella tarkemmin metsäkoneenkuljettajien urapoluista, uusista yritystarpeista ja ilmenneistä haasteista.