UPM ostaa puutuotteita valmistavan ZAO Chudovo RWS:n koko osakekannan venäläisen yhteistyökumppanin Novgorodlespromin omistajilta. Tätä ennen Novgorodlespromilla on ollut Chudovo RWS:ssä 40 prosentin vähimmistösuus. Kauppahinta maksetaan UPM:n osakkeilla ja kauppahinnaksi on arvioitu noin 12 miljoonaa euroa. Kaupan jälkeen UPM omistaa koko osakekannan vaneria ja viilua valmistavasta ZAO Chudovo-RWS:stä sekä sen sahatavaraa valmistavasta tytäryhtiöstä, ZAO Pestovo Novosta.

Chudovon tehtaat valmistavat vuosittain 75 000 kuutiometriä koivuvaneria ja 10 miljoonaa neliömetriä koivuviilua. Valtaosa tuotannosta menee vientiin lähinnä Keski-Euroopan markkinoille. Vaneri toimitetaan pääasiassa rakennusteollisuuden käyttöön ja viilu huonekalu- ja sisustusteollisuuteen. Pestovon sahan tuotantokapasiteetti on 300 000 kuutiometriä kuusisahatavaraa vuodessa. Vuonna 2004 käynnistyneen sahan tuotanto viedään pääosin Euroopan ja Aasian markkinoille käytettäväksi rakennusteollisuudessa.

ZAO Chudovo-RWS oli Neuvostoliiton ensimmäisiä suomalais-venäläisiä yhteisyrityksiä. Sen perustivat vuonna 1988 neuvostoliittolainen Novgorodlesprom, UPM:n edeltäjäyhtiö W. Schauman sekä Raute. Vuonna 2002 UPM osti Rauten osuuden yhtiöstä. Viilutehdas käynnistyi vuoden 2003 alussa. Sekä Chudovon että Pestovon tehtaat sijaitsevat Novgorodin alueella.

UPM:n viestintä