WSValutec on saanut yhden suurimmista tilauksistaan siperialaiselta metsäalan konsernilta MALTAT -ryhmältä, tiedottaa yritys. Tilaus sisältää viisi täysin automatisoitua WSAB Pro 2-vaihekanavakuivaamoa. Toimitus sisältää myös kuormansiirtovaunut, varastoradat ja kuormanpalautusradan. Projekti on ns. green-field projekti ja uusi sahalaitos tulee sijaitsemaan n. 200 km Krasnojarskista pohjoiseen. Kuivaamot ovat mitoitettu männyn ja lehtikuusen kuivaukseen 12-18 %:in loppukosteuksiin. Kokonaiskapasiteetti on n. 150 000 kuutiometriä vuodessa. Projektin toimitus alkaa 2012 kesällä ja käyttöönotto vuoden 2013 alussa.
Maaliskuussa WSValutec aloitti kuivaamoiden asennustyöt Arkangelin alueella sijaitsevassa Lesozavod 25 -yrityksessä Tsiglomenskin tuotantoalueella. Vuonna 2011 tehty tilaus käsittää viisi modernia 2-vaiheista kanavaa ja 10 läpiajettavaa kamaria. Kuivaamot on mitoitettu 290 000 m³ vuosituotannolle. WSValutec toimitti myös vuonna 2006 samaa kokoluokkaa olevan kuivaamolaitoksen Lesozavod 25 -yrityksen Majmaksin tuotantoalueelle.
Lisäksi WSValutec sai Venäjältä vuonna 2011 kuivaamotilauksen Komin tasavallasta OOO Pechora Energoresurs-yritykseltä ja RusForest –konserniin kuuluvalta Boguchansky LPK –yritykseltä.
Lähde: WSValutec uutiset