Venäjän sisäasiainministeriön tutkintayksikkö tutkii Moskovan pankin (Bank Moskvy) varojen kavallusepäilyä. Selviteltävä rahamäärä on yli 12,5 miljardia ruplaa (310 milj. €). Moskovan pankin entistä presidenttiä Andrei Borodinia ja hänen varamiestään Dmitri Akulininaa epäillään rikoksesta pankin omistamien Investlespromin osakkeiden kaupassa.
Pankkiirit möivät vuonna 2006 yhden Venäjän suurimman metsäteollisuuskonsernin osakkeet nimelliseen 10 ruplan kappalehintaan hallitsemalleen Lesonavigator-yritykselle. Koko osakepaketin hinta oli 10 000 ruplaa (300 €). Tämän jälkeen epäilyksenalaiset järjestivät konsernille suuria luottoja pankista. Vuoden päästä osakkeet myytiin todellisen omistajan peittämiseksi muutamalle offshore-yhtiölle 15 ruplan kappalehintaan. Myöhemmin Moskovan pankki Borodinin ja Akulininan johdolla osti takaisin 20 % myymistään osakkeista. Maksettu hinta oli 199 miljoonaa dollaria.
Sisäasiainministeriön tutkintayksikkö toteaa, että Investlespromin kyprokselaisille yhtiöille kuuluvat osakkeet ovat todellisuudessa Borodinin ja Akulininan omistamia ja ne on hankittu rikoksella.
Tämän seurauksena Moskovan kaupungin Tverin piirioikeus on määrännyt ko. osakkeet takavarikoitavaksi ja käyttökieltoon. Rikosasian tutkinta jatkuu.