Venäjän kansallisrintama (Общероссийский народный фронт) -liike perustaa työryhmän seuraamaan ja analysoimaan laittomista hakkuista tehtyjä ilmoituksia. Jäseniksi ryhmään tulee luontoaktivisteja, tiedemiehiä, ekologeja ja puunkorjuun ammattilaisia.

Liikkeen keskushallinnon edustajan Aleksander Bretšalovin mukaan Kansallisrintama käynnistää hankkeen metsien suojelemiseen ja laittomien hakkuiden torjuntaan. Hänen mukaansa tällä hetkellä tulee paljon yhteydenottoja laittomista metsätöistä mm. Novgorodin ja Leningradin alueilta sekä Karjalan tasavallasta. Näillä alueilla suunnitellaankin perustettavan ensimmäiset valvontakeskukset, joista vastaavat paikalliset aktivistit ja ekologit. Työn tulosten odotetaan johtavan jopa lainsäädännön kehittämiseen. Laittomien hakkuiden lisäksi valvontakohteena tulevat olemaan myös suuressa mittakaavassa toteutetut hakkuut ja niiden hakkuumenetelmät sekä metsänuudistamistöiden toteutus, Bretšalov toteaa.

Venäjän kansallisrintama on kansalaisjärjestöjen ja poliittisten organisaatioiden koalitio, joka perustettiin vuonna 2011 silloisen Venäjän pääministerin ja Yhtenäinen Venäjä -puolueen johtajan Vladimir Putinin ehdotuksesta.

Lähde: Venäjän kansallisrintama