Venäjän hallituksen rakenne on muotoutumassa uutispalvelu Rosbizneskonsaltingin mukaan seuraavasti. Hallituksessa tulee olemaan vain yksi varapääministeri (aikaisemmin 6) ja 17 ministeriötä entisten 30 tilalla. Presidentti lakkautti määräyksellään 13 ministeriötä, 2 valtionkomiteaa, 1 federaation komission, 4 virastoa (sluzhba) ja 4 toimistoa (agenstvo). Samalla määräyksellä perustettiin 5 uutta ministeriötä, 18 virastoa ja 20 toimistoa sekä yksi rahatoimisto.

Uusien yksiköiden joukossa on myös Federaation metsätaloustoimisto (Federalnoe agenstvo lesnogo hozjaistva), jolle siirrettiin Luonnonvaraministeriön metsätalouteen liittyvät tehtävät lukuunottamatta alan normien hyväksyntää ja valvontaa. Luonnonvaraministeriön valvontatehtävät siirrettiin uudelle Federaation ekologian ja luonnonkäytön valvontavirastolle.

Talousministeri Grefin mukaan vanhojen rakenteiden purkamiseen kuluu kolme kuukautta, uutisessa todetaan. Hänen mielestään kyseessä on hallintorakenteen merkittävin uudistus sataan vuoteen.

Lähde: RosBiznesKonsalting