Antimonopolivirastoon on perustettu ympäristö- ja luonnonvarainosasto, kerrotaan viraston tiedotteessa. Osaston perustaminen liittyy antimonopoliviraston valvonta- ja tarkastustoiminnan laajentamiseen myös ympäristö- ja luonnonsuojeluasioita koskeviksi.

Osastopäällikkö Vasili Gorbunov kertoi, että ympäristö- ja luonnonsuojelutoiminnan laajentuminen markkinoilla edellyttää monopolinvastaisen toiminnan säätelyä valtion taholta. Osaston tehtäviin kuuluu mm. markkinajohtajien väärinkäytösten estäminen, kilpailunvastaisten sopimusten kieltäminen sekä talouskeskittymien valvonta ympäristö- ja luonnonsuojelutoiminnassa. Osasto on mukana laatimassa uutta ympäristölainsäädäntöä ja alan kilpailulainsäädännöllistä perustaa.

Metsä- ja maanvuokrausasioissa antimonopolivirasto aikoo tehdä alustavan ehdotuksen yhden vuokralaisen maiden enimmäismääristä, kertoi viraston kiinteistö-, paikallismonopoli- ja asuntoasiain valvonta ja tarkastushallinnon johtaja Mihail Jevrajev aikaisemmin uutistoimisto Interfaxille. Hänen mukaansa metsämaiden kohdalla puhutaan 2000 hehtaarista ja maatalousmaiden kohdalla 1000 hehtaarista. Muussa tapauksessa esim. kokonainen tasavalta voisi päätyä yhdelle vuokralaiselle, varsinkin kun metsähuutokauppoihin kykenevät osallistumaan ainoastaan suuret yhtiöt. Niiden yhtiöiden, joilla on metsiä hallussaan laissa määriteltyä määrää enemmän, on neuvoteltava huutokauppaan osallistumisestaan antimonopoliviraston kanssa.

Uuden osaston sähköpostiosoite on gorbunov(at)fas.gov.ru

Lähde: Antimonopoliviraston tiedote