Suomen suurlähettiläs Matti Anttonen vieraili Metsäliitto-ryhmään kuuluvan Metsä Tissuen pehmopaperitehtaalla Naro Fominskissa ja totesi, että ”Metsä Tissuella näyttää pyyhkivän Venäjällä hyvin”.
Tehtaan sijainti on erinomainen: 70 km Moskovasta lounaaseen 20 miljoonan kuluttajan välittömässä läheisyydessä hyvien liikenneyhteyksien varrella. ”Metsä Tissue on Euroopan suurimpia pehmo- ja ruoanlaittopapereiden tuottajia, ja Venäjällä olemme toisella sijalla ruotsalaisen SCA jälkeen” totesi vierailun isäntänä toiminut OOO Metsä Tissuen pääjohtaja Yuri Hudzij.
Toiminta perustuu vahvoihin brändeihin, joita kehitetään. Markkinointiin on panostettava, koska kilpailu on kovaa ja paikalliset kuluttajat eivät usein tiedä korkealaatuisten tuotteiden tarjoamia mahdollisuuksia ja käyttötapoja.
Metsä Tissue on toiminut Venäjällä viisi vuotta, sillä OOO Metsä Tissue rekisteröitiin vuonna 2005, ja tuotanto Naro Fominskin tehtaalla käynnistyi vuonna 2008. Lamavuonna 2009 myynnin apuriksi tuli sikainfluenssa: kun muiden paperilaatujen myynti romahti, käsi- ja hygieniapapereiden myynti kasvoi.
Vuoteen 2016 mennessä terveydenhoidon ja hygieniapehmopapereiden vähittäismarkkinoiden arvioidaan kasvavan Venäjällä 6,4 %, kun Euroopassa kasvuennuste on vain pari prosenttia. Venäjällä Metsä Tissuen tavoitteena onkin seuraavina vuosina kasvattaa liikevaihto yli 100 miljoonaan euroon sekä lisätä varasto- ja jalostuskapasiteettia. Samalla myös työntekijämäärän oletetaan kasvavan 150–200 henkilöön. Poissuljettua ei liene uusienkaan tehtaiden perustaminen Euroopan-puoleiselle Venäjälle.