Segezha Groupin Vyatskin vaneritehtaan laajentaminen Kirovin alueella on loppusuoralla ja tuotantoa käynnistellään tämän vuoden aikana. Uuden tuotantolaitoksen kapasiteetti tulee olemaan 86 000 kuutiometriä, ja tavoitteena on päästä täyteen tuotantoon ensi vuoden lopulla. Nykyinen tuotantokapasiteetti on 95 000 kuutiometriä koivuvaneria vuodessa. Investoinnin suuruus on kuusi miljardia ruplaa (86 milj. €).

Segezha Group suunnittelee uutta vaneritehdasta myös Sokolin kaupunkiin Vologdan alueelle. Rakentamisen on määrä alkaa lähitulevaisuudessa ja tuotannon vuonna 2019. Suunniteltu tuotantokapasiteetti on 130 000 kuutiometriä.

Lisäksi Segezha Group on allekirjoittanut aiesopimuksen Kostroman aluehallinnon kanssa koivuvaneritehtaan rakentamisesta. Investoinnin suuruudeksi arvioidaan 8-9 miljardia ruplaa (noin 120 milj. €). Suunniteltu tuotantokapasiteetti on 100 000 kuutiometriä vuodessa. Rakennustyöt on määrä aloittaa vuonna 2018 ja tuotanto vuoden 2020 aikana.

UPM laajentaa Chudovon vaneritehdasta Novgorodin alueella, investoinnin suuruus on 50 miljoonaa euroa. Tehtaan tuotantokapasiteetti kasvaa 45 000 kuutiometrillä 155 000 kuutiometriin vuodessa ja tuotevalikoima laajenee. Tehdasalueelle rakennetaan myös uusi biolämpövoimala.

Venäjän suurin vanerintuottaja Sveza puolestaan uutisoi tuoneensa valikoimaansa uusia tuotteita, erikoisvanereita rekkoihin sekä nestemäisen kaasun kuljetukseen.

Lähteet: Segezha Group uutinen 1, uutinen 2 & uutinen 3; UPM; Sveza Gas NO96 &Sveza Titan

Aikaisemmin aiheeseen liittyen: