Karjalan tasavallan hallitus ei pystynyt myymään valtion omistamaa OAO Kondopogan (Kontupohjan sellu- ja paperitehtaan) osakepakettia, kirjoittaa Karjalan uutisportaali vesti.karelia.ru.
Elokuun ensimmäisenä päivänä pidettäväksi tarkoitettu huutokauppa valtion omistamasta OAO Kondopogan osakepaketista ei toteutunut. Huutokaupan järjestäjä eli Karjalan tasavallan valtionomaisuuden hallintayksikkö tiedotti, että huutokauppaan ei ollut tullut yhtään ilmoittautumista.
Karjalan tasavallan hallitus uskoi saavansa 480 miljoonaa ruplaa (n. 12 milj.€) myymällä kymmenen prosenttia OAO Kondopogan osakkeista. Päätös valtion omistaman osakepaketin yksityistämisestä tehtiin kuluvan vuoden kesäkuun lopussa. Karjalan viranomaiset olivat aiemmin poistaneet Kontupohjan sellu- ja paperitehtaan tasavallan strategisten yritysten listalta, mikä mahdollisti valtion omistusosuuden asettamisen huutokauppaan.
Jos huutokauppa olisi pidetty ja Kontupohjan sellu- ja paperitehtaan osakkeet olisi myyty edes lähtöhinnalla, olisi kyseessä ollut Karjalan tasavallan onnistunein alueellisen omaisuuden yksityistämishuutokauppa. Tähän saakka suurimmat osakkeiden myyntitulot tasavalta on saanut vuonna 2004, kun kostamuslainen OAO Karelski okatyš -yritys yksityistettiin. Myymällä 20 % Kostamuksen rautarikastamokombinaatin osakkeista tasavalta sai 267 miljoonaa ruplaa.
Heinäkuun lopulla Karjalan tasavallan valtionomaisuuden hallintayksikkö ei onnistunut myymään myöskään Pitkärannan sellutehtaan osakkeita, joille ei niin ikään löytynyt halukkaita ostajia.