UPM:n Novgorodin alueella sijaitseva Pestovon saha otettiin käyttöön, kerrotaan yhtiön tiedotteessa. Sahan vuosituotantokapasiteetti on 300 000 kuutiometriä kuusisahatavaraa ja se työllistää 100 henkeä. Investoinnin arvo on 50 miljoonaa euroa.

Pestovon saha on yksilinjainen profiloiva pyörösahalaitos. Suurin osa sahan tuotannosta menee vientiin, lähinnä Euroopan ja Aasian markkinoille. Sahan yhteydessä toimii myös puuterminaali, joka tukee osaltaan sahan ja UPM:n Suomessa olevien tehtaiden puuhuoltoa.

”Aktiivinen toiminta Venäjällä on yksi UPM:n Puutuotetoimialan strategisista valinnoista. Venäjä tarjoaa hyvät mahdollisuudet puunjalostustoiminnan harjoittamiseen ja teollisuutemme kehittämiseen”, sanoo toimialajohtaja Harald Finne.

Saha on yhteisyritys venäläisen ZAO Novgorodlespromin kanssa, UPM:n omistaessa enemmistön. Osapuolet omistavat entuudestaan Novgorodin alueella, Chudovon kaupungissa, myös koivuvaneria ja viilua valmistavat tehtaat. Pestovon sahan myötä UPM työllistää Venäjällä 700 henkilöä, todetaan tiedotteessa.

Lähde: UPM:n kotisivut