Suomen Moskovan suurlähetystön talousuutisten metsäalaan liittyvät aiheet:
Metsätalousvirasto siirrettiin takaisin luonnonvara- ja ympäristöministeriöön. Virasto ehti olla vain 1,5 vuotta suoraan hallituksen alaisuudessa, jonne se siirrettiin luonnonvara- ja ympäristöministeriöstä syksyllä 2010 katastrofaalisten metsäpalojen jälkipyykin seurauksena. Greenpeace Russian mukaan siirto merkitsee melko varmasti metsätalousviraston tehtävien ja toimivaltuuksien supistuksia. Uudeksi luonnonvara- ja ympäristöministeriksi nimitettiin Juri Trutnevin tilalle Sergei Donskoi. Tätä ennen hän toimi vuosina 2008–2011 varaministerinä, kunnes viime vuonna hänet nimitettiin valtion holding-yhtiön OAO Rosgeologijan pääjohtajaksi.
Venäjän metsäpolitiikka-asiakirjan keskustelufoorumi avattiin. Venäjän metsäpolitiikka-asiakirjan luonnosta pääsevät nyt kommentoimaan myös kansalaiset. Venäjän metsätalousviraston alaisen Yleisvenäläisen metsänhoidon ja metsätalouden mekanisoinnin tutkimuslaitoksen nettisivuille on avattu foorumi, jossa kävijät voivat kommentoida asiakirjaluonnoksen rakennetta sekä ehdottaa siihen muutoksia ja lisäyksiä. Foorumin osoite on http://lp.vniilm.ru/
Turkkilaisyhtiö investoi levytuotantoon Tatarstaniin. Kastamonu Enterge (osa Hayat Holdingia) aloitti viime vuonna MDF-, lastu- ja OSB-levytehtaan rakentamisen Alabugan erityistalousalueelle Tatarstanin tasavaltaan. Vuoden 2013 loppuun mennessä käynnistyy 475 000 m3 MDF-levyn tuotanto, jonka jälkeen investoidaan lastu- ja OSB-levyjen tuotantoon. Vuoteen 2014 mennessä tuotanto Alabugassa yltää 1,7 miljoonaan m3:iin vuodessa. Yhtiön edustajien mukaan investointihanke Tatarstanissa on edennyt täysin ongelmitta. Tatarstanin ja Romanian investointien ansioista yhtiön tuotanto kasvaa kolmanneksen 5 miljoonaan m3:iin vuodessa. Kastamonu Enterge on perustettu vuonna 1969. Vuonna 2011 sen liikevaihto oli 847 miljoonaa dollaria.
Tsagovskin metsien suojelijat häädettiin tienrakennuksen tieltä. Moskovan kaakkoisosassa sijaitsevan Žukovskin kaupungin lähellä sijaitsevan metsäalueen läpi rakennetaan tietä MAKSlentonäytösalueelle. Huhtikuun puolivälistä lähtien metsänsuojelijat ovat pitäneet leiriä ja vaatineet tienrakennuksen linjauksen muuttamista. Toukokuun puolivälissä poliisi hääti leirin. Virallisena syynä oli paikallishallinnon julistama metsäpalovaara. Metsänsuojelijat aikoivat siirtää leirin kaupunginhallinnon eteen ja vaativat edelleen kaupunginjohtajan eroa. Jatkoa seurasi 19.5., kun poliisi pidätti noin 100 hengen mielenosoituksessa 19 tienrakennusta vastustanutta aktivistia.