Stromsdal harkitsee investointia JSC Sjasskin sellu- ja paperikombinaattiin, joka sijaitsee Leningradin alueella Laatokan rannalla, kerrotaan yrityksen pörssitiedotteessa. Suunnitellulla investoinnilla uusittaisiin kombinaatin kartonkikonelinja korkealaatuista taivekartonkia valmistavaksi. Tuotantokapasiteetti olisi vähintään 120 000 tonnia vuodessa. Tällä hetkellä selvitetään toteutukseen liittyviä yksityiskohtia ja rahoitusmahdollisuuksia. JSC Sjasskin kanssa tehty aiesopimus mahdollistaa Stromsdalille ja sen partnereille 50 % omistusosuuden, jos selvitystyön jälkeen päädytään toteutukseen.

Lesprom.ru –portaalin mukaan Sjasskin sellu- ja paperikombinaattia uudistetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe on jo toteutettu ja siinä investointiin 4 milj. dollaria laitteistojen huoltoon ja tuotannon automaatiojärjestelmään. Investointien kokonaissuuruus on vähintään 32 milj. dollaria.

Sjasskin kombinaatti kuuluu hallintayhtiö SevZapPromin alaisuuteen ja tuottaa yrityksen www-sivujen mukaan tällä hetkellä sulfiittisellua, pakkauspaperia, pehmopaperia ja hygieniatuotteita. Se työllistää noin 2600 henkilöä ja ylläpitää Sjasstroi-kaupungin perusinfrastruktuuria.

Lähteet: Stromsdal Oyj:n pörssitiedote 7.11.2003, Lesprom.ru, JSC Sjasskin sellu- ja paperikombinaatin kotisivut