Holdingyhtiö Solombalalesin (Arkangelin alue) investointihanke on hyväksytty Venäjän teollisuus- ja kauppaministeriössä ensisijaisten hankkeiden joukkoon, mikä nopeuttaa jo käynnissä olevan hankkeen toteutusta, tiedottaa yhtiö.

Hankkeen tärkeimmät toimenpiteet liittyvät hakkuiden tehostamiseen sekä puunjalostustuotannon modernisoimiseen. Lisäksi suunnitteilla on hankkia 14 korjuuketjua, kuormaajia ja puutavara-autoja ja tietyökoneita. Vuosittain on tarkoitus rakentaa 27 km metsäautoteitä, tehdä siltoja ja metsävarastoja. Puunkorjuuseen investoidaan yli 1,5 mrd. ruplaa (n. 42 milj. €). Kaiken tämän tuloksena yhtiön oman puunkorjuumäärän oletetaan lisääntyvän 700 000 kuutiota vuodessa.

Solombalesin sahan modernisoinnin yhteydessä puun vesilajittelu korvataan koneellisella kuivalajittelulla. Suunnitelmissa on organisoida toinen katkontalinja, peruskorjata kuorinta-asema ja särmäsaha, kunnostaa kuivaamot ja hankkia uusia kuivaamoita. Modernisoinnin jälkeen tehdas pystyy tuottamaan 450 000 kuutiota sahatavaraa vuodessa, mikä on 50 % enemmän kuin nyt.

Solombalalesin sahan hanke liittyy Solombalalesin sellu- ja paperitehtaan modernisointiin, minkä seurauksena sellun tuotannon odotetaan kasvavan 214 000 tonnista 280 000 tonniin vuodessa.

Hankkeen kokonaisinvestointi on 2,7 mrd. ruplaa (n. 75 milj. €).

Lähde: Solombalales