Kaksi yritysryhmää, Fox-Group ja Vector-Group ovat kiistelleet Vologdan alueella sijaitsevan sellu- ja paperitehtaan Sokolskij CBK omistuksesta jo kuukauden ajan. Vologdan alueellinen uutispalvelu on tiedottanut aiheesta seuraavasti:

Vector-ryhmä hankki lokakuun lopulla haltuunsa suuren summan Foxin velkoja ja vaatii sen seurauksena hallintaansa Sokolin paperikombinaattia. Vector-ryhmän johtajan Vladimir Hazanovin mukaan ylimääräisessä johtajaneuvoston kokouksessa kombinaatin toimitusjohtajaksi valittiin Vectorin edustaja. Foxin johtaja Aleksander Rimmer kieltää niin kokouksen kuin valtausyrityksenkin laillisuuden. Molemmat osapuolet ovat kääntyneet oikeuslaitoksen puoleen tilanteen ratkaisemiseksi.

Ryhmien valtataistelua yritettiin ratkaista ampumiseen päättyneellä rynnäkölläkin, minkä jälkeen OMON-joukot ovat kieltäneet molempien ryhmien nimittämän johdon pääsyn tehtaalle. Foxin edustajan mukaan tällä hetkellä tuotanto on käynnissä ja siitä vastaa pääinsinööri. Oikeuden käsittely järjestetään lähipäivinä. Paikallisen tuomarin mukaan Sokolin kombinaatin osakkeenomistajilta on jätetty neljä kannetta.

Lähde: Novosti Vologodskoj oblasti