Venäjän rakennusministeriö Minstroj on laatinut suunnitelman puurakentamisen edistämisestä yhteistyössä muiden viranomaisten ja ammattijärjestöjen kanssa. Suunnitelma on parhaillaan hyväksyttävänä eri viranomaistahoilla.

Kysynnän lisäämiseksi suunnitelmassa esitetään puurakentamiselle kiintiötä kohteissa, joissa on mukana valtion budjettirahoitusta. Alkuvaiheessa kiintiö olisi enintään 10 prosenttia kohteista, joita on tarkoituksenmukaista rakentaa puusta.

Lisäksi on ehdotettu veroetuuksia, mm. helpotuksia voitto- ja omaisuusveroon.

Puutalokohteiden rakentamiseksi on ehdotettu rakentajien rahoitusohjelmia, jotka sisältävät myös yksityishenkilöiden edelleenluototuksen.

Puurakentamista koskevat normit tarvitsevat päivitystä ja yli kolmikerroksisia rakennuksia varten tarvitaan kokonaan uudet määräykset. Voimassa olevat palomääräykset estävät puukerrostalojen rakentamista, uusien säännösten on määrä olla valmiina ja vahvistettu vuonna 2017.

Puurakentamisesta on jo onnistuneita esimerkkejä Venäjällä. Arkangelin alueella on rakennettu alueellisen kehittämisohjelman puitteissa siirtoväestölle 148 taloa, joista 92 on puisia.

Lähde: Minstroj

http://www.minstroyrf.ru/press/minstroy-rossii-razrabotal-mery-gosudarstvennoy-podderzhki-derevyannogo-domostroeniya/

http://www.minstroyrf.ru/press/minstroy-rossii-razrabotaet-izmeneniya-v-normy-proektirovaniya-kasayushchiesya-derevyannogo-mnogoeta/