Leningradin aluehallituksen kokouksessa alkuviikolla keskusteltiin puurakentamisen tulevaisuudennäkymistä alueella. Kansallisen asumisprojektin ”Kohtuuhintaista ja viihtyisää asumista Venäjän kansalaisille” puitteissa alueella toteutetaan yksittäisiä puurakentamishankkeita. Muun muassa Käkisalmeen on suunnitteilla lähitulevaisuudessa kokonainen puinen asuinalue seudun asukkaille. Myös muissa asutuskeskuksissa tutkitaan mahdollisuuksia vastaaviin hankkeisiin. Puisen omakotitalon rakentamiskustannukset ovat 300-400 dollaria neliöltä, mikä on 2-3 kertaa vähemmän kuin nykyaikaisessa kerrostalossa.

Venäjällä puurakentamiseen ei ole kiinnitetty Leningradin aluehallinnon lehdistöpalvelun mukaan tarpeeksi huomiota. Ennustettu semetin ja muiden rakennusmateriaalien pula tulevaisuudessa saattaisi olla tarvittava sysäys puurakentamisen kehitykselle. Valtion tuella puurakentaminen soveltuisi kuitenkin muuhunkin kuin paikkaamaan muiden rakennusmateriaalien puutetta. Puurakentamisella taattaisiin merkittävälle osalle alueen väestöstä kohtuuhintainen asunto.

Aluehallituksen kokoukseen osallistuneiden mukaan puurakentamisen lisääminen vaatisi kuitenkin valtion panostusta uusien metsäteiden rakentamiseen ja sitä kautta hakkuumäärien lisäämiseen. Lisäksi tulisi käynnistää puisten elementtitalojen rakentaminen Venäjällä. Puurakentamisen kehittämistarve on erityisen suuri maaseutukylissä.

Lähde: Leningradin aluehallinnon uutispalvelu