Suomeen tuotiin syyskuussa miljoona kiintokuutiometriä puuta. Alkuvuosi oli lisääntyvän puun tuonnin aikaa, mutta vuoden kolmannella neljänneksellä kasvu loppui ja kuukausittainen määrä vakiintui miljoonan kuutiometrin tasolle.
Tammi–syyskuun kumulatiivinen tuonti päätyi 8,5 miljoonaan kuutiometriin, mikä oli 4 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Haketta (2,9 milj. m³) ja koivukuitupuuta (2,7 milj. m³) tuli maahan eniten. Molempien tuonti supistui 8 prosentilla viime vuodesta. Havukuitupuun tuonti ylsi 1,9 miljoonaan kuutiometriin, ja määrä kasvoi 28 prosentilla edellisvuodesta. Vaikka tukin tuonti olikin lisääntynyt, tuotu määrä jäi silti varsin vähäiseksi (0,4 milj. m³).
Tammi–syyskuussa Suomeen tulleesta puusta 61 prosenttia oli peräisin Venäjältä ja 31 prosenttia Baltian maista. Tuodusta tukkipuusta 85 prosenttia tuli Venäjältä ja loput 15 prosenttia Ruotsista. Kuitupuussa (sis. hake) Venäjän osuus oli 58 prosenttia ja Baltian maiden 34 prosenttia.
Venäjältä vietiin tammi-syyskuun 2011 aikana 15,8 miljoonaa kuutiota puuta, vähennystä edellisvuoteen oli kahden prosentin verran.