Pöyry laajentaa toimintaansa Venäjällä ostamalla 70 prosenttia pietarilaisen ZAO Giprobum Engineeringin osakekannasta, tiedottaa Pöyry. Ostettavan yhtiön liikevaihto on noin 5 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 260 henkilöä. Sopimukseen sisältyy optio ostaa loput 30 prosenttia osakkeista vuonna 2009. Kaupan toteutuminen edellyttää Venäjän kilpailuviranomaisten lupaa.

Giprobum Engineering on alansa johtava suunnitteluyhtiö Venäjällä. Ennen yksityistämistään vuonna 1990 Giprobum toimi Venäjän metsäteollisuuden johtavana valtiollisena suunnitteluinstituuttina. Yhtiö on suunnitellut ja toteuttanut suurimman osan Venäjän metsäteollisuuden projekteista. Giprobum Engineeringillä on laaja asiakaskunta paitsi Venäjän myös Ukrainan, Valkovenäjän ja usean Itä-Euroopan maan mekaanisessa ja kemiallisessa metsäteollisuudessa.

”Monet johtavat metsäteollisuusyhtiöt ovat selvittämässä investointimahdollisuuksiaan Venäjällä,” Pöyryn Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmän johtaja Jukka Nyrölä toteaa. ”Pöyryn ja Giprobumin osaamisalueet täydentävät toisiaan ja tarjoavat asiakkaillemme entistä paremman ja laajemman palvelun Venäjän liiketoimintojen ja investointien kehittämisessä ja toteutuksessa.”

Lähde: Pöyry Oyj