Venäjän tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi-lokakuussa 2012 tuotettiin 0,6 miljoonaa tonnia pellettiä. Määrä on kaksinkertainen edellisvuoteen verrattuna. Suuri osa pellettituotannosta ei kuitenkaan kirjaudu tilastoihin, koska se on usein yrityksen sivutoimintaa, jota ei koske tilastointivelvollisuus. Todellinen tuotantomäärä on asiantuntija-arvioiden mukaan ollut vähintään kaksinkertainen virallisiin tilastoihin verrattuna.

Luoteis-Venäjän osuus viime vuoden pellettituotannosta on lähes 70 %. Suurin tehdas ”Vyborgskaja lesnaja korporatsija” (ent. Vyborgskaja tselljujoza) sijaitsee Viipurissa Leningradin alueella. Infobio-portaalin uutisen mukaan viime vuonna yritys tuotti 500 000 tonnia pellettiä eli puolet tuotantokapasiteetistaan. Viipurin tehtaan tuotteiden markkinoinnista vastaa Ekman, jonka edustajan mukaan tänä vuonna tuotantomäärä tulee yltämään lähelle miljoonaa tonnia.

Pääosa Venäjän tuotannosta viedään Eurooppaan. Venäjän tullin tilastojen mukaan tammi-marraskuussa 2012 vietiin ulkomaille 606 000 tonnia pellettiä, pääasiassa Tanskaan ja Ruotsiin.

Muita keskeisiä, joskin huomattavasti pienempiä, pelletintuottajia Venäjällä ovat mm. ”Biogran” Karjalassa, ”DOK Jenisej” ja ”Novojenisejski LHK” Krasnojarskin alueella, ”Lesozavod 25” Arkangelin alueella sekä ”STOD” Tverin alueella. Myös Swedwood on käynnistänyt pelletintuotannon Leningradin alueella.

Lähteet: Infobio, Venäjän tilastokeskus, Venäjän tulli