Ensi vuonna Vienan-Karjalan (Belomorskin alueen) Sumposadin ja Letneretshenskin kylissä aloitetaan puunjalostustoiminta, ilmenee Continental management-yhtiön tänä kesänä perustaman Continental Karelian liiketoimintasuunnitelmasta, kirjoittaa petroskoilainen verkkolehti Stolitsa. Continental managementin omistaa venäläismiljonääri Oleg Deripaska.

Jo kaksi vuotta sitten Continental management hankki omistukseensa 3 puunkorjuuyritystä Vienan alueelta, mutta suuremmin hän ei niihin ole investoinut. Mutta kesällä 2004 yhtiö voitti alueella järjestetyn metsävuokrakilpailun, johon osallistuminen edellytti liiketoimintasuunnitelman laatimista.

Kontinental managementin liiketoimintasuunnitelman mukaan Sumposadiin ja Letneretshenskiin tulee puunkorjuuyritys, jonka puitteissa metsänkäyttömäärän arvioidaan olevan 250 000 m3 vuodessa. Lisäsuunnitelmiin kuuluu rakentaa ja ottaa käyttöön puunjalostuslaitos, jonka tavoitteena on sahata 110 000 m3 puuta vuodessa. Pyöreä puutavara ja polttopuut menevät kotimaanmarkkinoille. Letneretshenskin saha keskittyy puunjatkojalostukseen. Kokonaisinvestointi on 356 milj. ruplaa.

Vuokrasopimuksen ehdoissa sanotaan, että sopimus voidaan purkaa, jos yhtiö ei täytä ilmoittamiaan sitoumuksiaan.

Lähde: www.stolica.onego.ru