Moskovan arbitraatio-oikeus on antanut päätöksensä Federaation valtionomaisuuden hallintoviraston (Rosimuschestvo) Pulp Mill Holding -yhtiötä vastaan nostamasta jutusta, tiedottaa Arkangelin sellu- ja paperitehdas. Arbitraatio-oikeus ei suostunut mihinkään Rosimuschestvon vaatimuksista.

Vuonna 2007 nostamassaan kanteessa Rosimuschestvo vaati takavarikoimaan 20 % Arkangelin sellu- ja paperitehtaan osakkeista itävaltalaiselta Pulp Mill Holding GmbH -yhtiöltä ja luovuttamaan ne Venäjän federaatiolle. Vaatimuksiaan Rosimuschestvo perusteli vuoden 1994 tapahtumilla. Tuolloin valtio antoi Arkangelin sellutehtaan osakkeista 20 % Severnaja tselluloza nimiselle metsäteollisuuden holdingyhtiölle. Kantajan mielestä yksityistäminen tehtiin lainvastaisesti ja osakkeet menivät liian halvalla.

Arkangelin sellu- ja paperitehtaan yksityistämisen laillisuutta on puitu oikeudessa useaan otteeseen, kun valtionhallinnon eri viranomaiset ovat tehneet kanteita Severnaja tsellulozan perustamisen hyväksymisestä ja osakekauppojen voimassaolosta. Oikeusasteet ovat hylänneet kanteita vuosina 1995, 1996, 2000 ja 2001.

Arkangelin tehtaan osakkeista 63,5 % omistavan Pulp Mill Holding GmbH:n toimeksiannosta Arkangelin sellu- ja paperitehdas tiedottaa myös seuraavaa:
Monissa Arkangelin sellu- ja paperitehtaan osakkeita käsitelleissä artikkeleissa on kirjoitettu siitä, että V. Kruptshak olisi itävaltalaisen Pulp Mill Holdingin hyödynsaaja, mutta se ei pidä paikkaansa eikä väitettä ole vahvistettu. Nykyiset vaateet koskevat 20 % osakkeista, jotka valtio on 1994 siirtänyt Severnaja tsellulozan perustamispääomaan. Severnaja tsellulozan kanssa juridiseksi henkilöksi rekisteröity Pulp Mill Holding ei ole koskaan tehnyt osakekauppoja.

Lähde: Arkangelin sellu- ja paperitehtaan lehdistöpalvelu, uutinen 1, uutinen 2

Aikaisempi uutinen aiheesta: 18.03.2008, Rosimuschestvo vastaan Arkangelin PPM