Tietotoimisto Velikij Novgorog.ru kirjoittaa, että saksalaisyhtiö Pfleiderer AG rakentaa Novgorodin alueelle ovi- ja ikkunaelementtejä ja rakennusmateriaaleja valmistavan tehtaan. Uutisen mukaan tehtaan arvo tulee olemaan noin 60 milj. euroa.

Pfleiderer AG:n asiantuntija Ulrich Kerner kertoi RBC dailyn kirjeenvaihtajalle, että yritys on saanut hankkeelleen periaatteellisen hyväksynnän alueen viranomaisilta ja rakentaminen aloitetaan jo lähiaikoina. Ensimmäinen vaihe saadaan käyttöön vuoden 2004 lopulla ja 2005 aloitetaan laiteasennukset tuotantotiloihin. Suunnitelmien mukaan rakennustyöt tulisi saada päätökseen 2005. Investoinnin suuruutta tai tuotantokapasiteettia Kerner ei mainitse. Tiedotusvälineiden huhun 600 miljoonan dollarin investoinnista hän kumoaa perättömänä.

Kernerin mukaan Pfleiderer teki rakennuspäätöksen kasvavan kysynnän perusteella. ”Yrityksellä on Puolassa puisten rakennusmateriaalien valmistamiseen erikoistunut tehdas ja osa tuon tehtaan tuotteista menee Venäjälle. Nyt olemme päättäneet rakentaa Venäjälle oman tuotantolaitoksen, koska Venäjän rakennusmateriaalimarkkinat kasvavat”, totesi Kerner. Entuudestaan yhtiöllä Venäjällä toimii lasivillaa tuottava Pfleiderer-Tsudovo.

Lähde: Velikij Novgorod.ru